תבשיל קינואה, עדשים וירקות של אביבית
תבשיל קינואה, עדשים וירקות של אביבית
רכיבים:
1 כוס קינואה
1 כוס עדשים שחורות
2 בצל
1 בטטה
3 זוקיני
4 שיני שום
מלח, פלפל שחור
חצי כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
אופן הכנה:
1.מבשלים את העדשים במים ללא מלח עד שמתרכך (אך לא יותר מידי, כ 20 דקות) מסננים
2. מקלפים וחותכים את הקישוא והבטטה לקוביות קטנות, אופים בתנור עם מעט שמן זית מלח ופלפל שחור
3. קוצצים את הבצל ומטגנים עם 2 כפות שמן עד שזהוב (במידת הצורך נוסיף מים לאידוי) מניחים בצד
3.שוטפים טוב את הקינואה מעבירים לסיר רחב וקולים את הקינואה (אין צורך בשמן, במתכון המקורי של אביבית זה עם שמן אך מנסיון זה יוצא מעולה בלי). מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, שום ותבלינים (רשומים למעלה) מנמיכים את האש ומכסים, מבשלים על אש נמוכה עד שאין נוזלים ומכבים את הגז.
מוסיפים לקינואה את העדשים בצל מטוגן והירקות ומערבבים בעדינות.
ארוחה מהירה להכנה ומעולה גם לקחת לימים ארוכים מחוץ לבית, נשמר מעולה בצידנית קטנה
איך נתייחס:
כל חצי כוס קינואה מבושלת = נתייחס כמנת פחמימה.
שליש בטטה =מנת פחמימה.
2/3 כוס עדשים מבושלות =מנת חלבון ובהתאם לכך 1 כוס = מנה וחצי חלבון, 2 כוסות =3 מנות חלבון.
